Zintuigelijk ervaren

Zintuigelijk ervaren

SenseSweb2

Een dag vol afspraken in duffe, muffe kantoren. Als ik in de tram naar huis zit, begint het te regenen, eerst zachtjes, maar al snel slaan de druppels tegen de ruiten en klinkt luid geroffel op het tramdak. Wie de tram uit moet, krijgt meewarige blikken van degenen die nog verder mogen. Een man grapt tegen een dame: ‘U gaat die plu vast niet gebruiken, mag ik um ff lenen?’
Dan zijn we bij mijn halte. Om me heen verschuilen mensen zich onder hun paraplu of in hun capuchon. Maar de temperatuur is goed, de regen bijna warm en ik grijp mijn kans! Heel langzaam slenter ik richting huis en leef me uit.
Stoffige struiken vol spinnenwebben veranderen door de regendruppels in sprankelende kerstversiering. Water spat in sierlijke boogjes onder de wielen van passerende auto’s vandaan. Een meisje met roze laarsjes springt met een stralend gezichtje in alle plassen.

Uit de huizen die ik passeer, komen flarden van kookluchten. Veel stamppotten, macaroni en nasi. En dan ineens een vleugje lavendel van een eenzame struik. En een Leylandis die hoognodig gesnoeid moet worden, spuit ongegeneerd groene geuren.

Ik lik de regen van mijn lippen. Eerst proef ik nog de make-up die ik ophad, maar al snel is die smaak weg en proef ik alleen nog koud water.
Regendruppels glijden van mijn hoofd via mijn kraag langs mijn schouders en rug langzaam naar beneden. Grappig, op mijn hoofd voelden die druppels warm, maar hoe verder ze naar beneden glijden, hoe kouder ze worden. Terwijl mijn lichaam toch warmer is dan de lucht. Hoe zou dat zitten?

Mijn schoenen en sokken zijn doorweekt en maken slurpgeluiden bij iedere stap die ik zet. De regendruppels in de taxushaag klinken anders dan die op de uitgebloeide hortensia. Iedere plant lijkt zijn eigen regengeluid te hebben.

En dan ben ik thuis…jammer…er is nog zoveel te ervaren…maar morgen regent het misschien wel weer!

SenseS is een spel om je zintuigen te oefenen. Leuk als decembercadeau. Hier te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.