Publicaties

VIDEO/AUDIO

Mediation in Beweging – eigen beheer – 2003

Eerste Nederlandstalige productie die een volledige mediation laat zien.
Met instructieboekje met oefeningen en documenten.
Samenwerking van The Lime Tree, Merlijn, School voor Coaching en Hat Trick.

Conflictcoaching – Mainpress – 2008

Deel 10 uit de Coachingbox.

 

INTERVIEWS

 Zakelijk succes door congruentie, Interview met Steve Whittacker, oprichter van The Lime Tree, Training and Mediation Network over hoe je een succesvol bedrijf opbouwt. (TvC – juni 2011)

Als je blijft afwachten, gebeurt er niet veel Interview met Simone Kalff, oprichter van HU Mediation, de eerste post-hbo opleiding van de Faculteit Recht van de Hogeschool Utrecht (Expertise 2011)

Ik ben de baas. De wereld vanuit een merkwaardig perspectief, Interview met Jan Walburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos Instituut (TvC – januari 2011)

Coaching in de gezondheidszorg: zelfhulp met hulp, Uniek interview met Betsy Boekhorst, wijkverpleegkundige, over gewenste en ongewenste intimiteit in de gezondheidszorg. (TvC – september 2010)

Nederland – Duitsland:1 – 1, Interview met Theo Bastiaens over de invloed van nieuwe media in het onderwijs en het verschil in leiderschap tussen Duitsland en Nederland. (TvC – december 2010)

Leiderschap vanuit universele principes, Interview met Steven Covey sr en verslag van het Covey Congres (TvC – december 2009)

Wees vindingrijk! Interview met Marieke Nijmanting, creatief therapeut. (TvC – september 2009)

De geschiedenis herschreven, Interview met Timothy Ryback en Nico Plaisier van het IHJR (Institute for Historical Justice and Reconciliation), een organisatie die zich bezig houdt met het slechten van langdurige regionale geschillen door historische feiten te verifiëren. (TvC – juni 2009)

Nieuwsgierig, bevlogen en persoonlijkInterview met Peter van der Kleij voormalig ceo van Arboned (Expertise maart 2009)

Ondernemer in een bureaucratie: Eerst zien hoe de hazen lopen, Interview met Govert-Jan Huurman, senior projectleider bij het Ministerie van Justitie. Over ondernemend zijn in een bureaucratie. (TvC – september 2008)

De scheidingsmakelaar, Interview met de partners van De ScheidingsMakelaar over het succesvol vermarkten van diensten. (TvC – juni 2008)

Ik ben altijd al gecharmeerd geweest door de goede, Interview met Paul Verburgt van Arboned (TvC – januari 2008)

Conflictcoaching: is het rationeel om te geloven in zingeving? Interview met Piet Eenkhoorn (TvC – december 2007)

Hoeveel en wat voor onderwijs heeft een topmens nodig? Interview met Ed Voerman, president-commissaris van de UTS Voerman Groep, chairman of the board van Unigroup Worldwide UTS en bestuursvoorzitter van de Greenleaf Stichting voor Servant Leadership (Expertise, april 2007)

Virtuele stad Sieberdam wint financiële rijksbijdrage Interview met Diny Peters, projectleider.  (expertise, februari 2007)

 Webster University, de eerste internationale universiteit in Nederland Interview met Len Even, rector van Webster University (Expertise – januari 2007)

Cada dia es una fiesta, Interview met Ronald van den Hoff, ondernemend trendwatcher (of trendwatchend ondernemer) over zijn visie op coachen, personeelsbeleid en leiderschap. Omdat Ronald altijd minstens 10 jaar voorloopt, is dit interview voorlopig nog zeer actueel. (TvC – januari 2007)

Conflictcoaching: wat kan coachend Nederland leren van de mediator? Interview met Paul Walters, directeur van het NMI over professionalisering van het vak van mediator en de voorbeeldfunctie voor coaches. (TvC – december 2006)

 

ARTIKELEN

The business of business is behavior
Artikel over organisational behavior management (OBM), een wetenschappelijke methode voor gedragsverandering en prestatieverbetering. (TvC – juni 2014)

Als contact maken niet vanzelfsprekend is.
Artikel over de invloed van het Syndroom van Asperger op het functioneren in een arbeidsorganisatie. Wat betekent deze aandoening voor degene die hem heeft en wat voor de collega’s? Hoe kun je als organisatie daar begeleiding in geven? (TvC – september 2011)

Vraagstuk: van de cost en de baet. Visie artikel over het thema ‘Investeren’  (juni 2010)

De snelheid van vertrouwen. Verslag van de presentatie van Steven Covey Jr. over het concept ‘vertrouwen’ binnen organisaties (TvC – januari 2010)

Een ongedwongen ontmoeting: Moeten we wat met ontmoeten? Visieartikel over het thema ‘Ontmoeten’ (TvC – januari 2009)

Conflictcoaching: neem eens de temperatuur van je conflict Over warme en koude conflicten en wat de temperatuur betekent voor conflictcoaching (TvC – januari 2008)

Servant leadership, contradictio in terminis of ultieme zingeving? Verslag van de workshop van James Autrey over Servant Leadership (TvC – december 2007)

Pendelbemiddeling: coachen of bemiddelen? Een uitleg over verschillende vormen van bemiddeling in relatie tot coachen. (TvC – september 2006)

Het coachen van communicatie in conflicten. Artikel over communicatie in conflicten (januari 2006)

De bijdrage van de loopbaanadviseur bij conflictcoaching. Beschrijving van de bijdrage die een loopbaanadviseur kan geven als sprake is van een (dreigend) arbeidsconflict (TvC – september 2005)

Francine en Philine Spruijt schrijven de dilemma’s voor de coach in het Tijdschrift voor Coaching.